Multi sunt vocati, perci vero valeti.


11.12.2014

Cirque Des Mor Misérables

Saanko esitellä Cirque Des Mor Misérablesin. 

Tervetuloa 1800-luvun lopulle. Maailman kurjimmalla sirkuksella on juuri esitys menossa. Sirkuksella on ollut paljon ongelmia viime aikoina, eikä yleisöä ole kertynyt. Rahat alkavat olla lopussa, ja se näkyy myös päällepäin. Telttakangas on repailenen ja paikattu. 

Lava on täynnä väkeä, ja kaikki tuntuu menevän pieleen. Pelle Anselmi yrittää hymyillä, vaikka hänen lemmikkisorsansa on juuri kuollut. Anselmin äiti, Anne-Selma, istuu katsomossa ja yrittää kannustaa poikaansa, vaikka tietääkin tämän olevan aivan surkea. Anselmi on perus peräkammarinpoika, joka asui 30-vuotiaaksi asti äitinsä luona. Anne-Selmalla tuli ongelmia italiaisen mafioson kanssa, joten hän joutui karkaamaan poikansa kanssa sirkukseen. Kyseinen mafioso on myös Anselmin isä. 

Eetvartilla menee aivan yhtä huonosti. Eetvartti on entinen orjuuttaja, mutta on nyt siirtynyt ihmisten ruoskimisesta showbisnekseen leijonankesyttäjäksi.  Miuku-leijona on ollut sirkuksessa pennusta saakka, jossa sitä on hemmoteltu kalliilla leluilla, silkkityynyillä ja Deluxe-kissanruoalla; tämä on huomattava syy siihen miksi sirkuksen rahat ovat lopussa. Vanha Miuku-leijona on jo eläkeiässä, ja on päättänyt että ottaa nyt nokoset.

Trapetsitaitelijat Nix ja Nax keikkuvat yläilmoissa. He ovat pariskunta Zimbabwesta. Nix on pettänyt Naxia Eetvartin kanssa. Nax on saanut tämän selville hetki sitten, ja esityksessä vaativa trapetsitemppu menee "vahingossa" pieleen... 

Yleisössä istuu Anne-Selman lisäksi koditon kulkuri, joka oli edellisenä iltana sammunut maahan, ja aamulla herätessään hän huomasi että sirkus oli ilmestynyt hänen ympärilleen. Hän on vieläkin hämmentynyt.